Ett steg framåt för populismen!



Ska vi aldrig lära oss?
Hur många gånger ska vi se världen gå på samma nit innan vi fattar?
Det sägs att hoppet är det sista som överger människan men när man håller så hårt i sitt hopp att man vänder sig populism och till på köpet blir rent fördummad och elak är det då värt det?


Så vad är det då som efter så lång tid utan att ha skrivit en rad får mig att helt tappa tron på mänskligheten än en gång.
Svaret mina vänner heter Boris Johnson, en före detta journalist som idag blev vald till premiärminister i ett av världens mäktigaste länder Storbritannien.

Problemet med Johnson är inte att han har dåligt med erfarenhet för att bli premiärminister, tvärtom så har han varit borgmästare i London och utrikesminister.
Problemet är att han trots att han tillhör Torypartiet använder sig av ren populism för att bli premiärminister.

Storbritannien och EU har länge försökt att nå en överenskommelse när det gäller Storbritanniens utträde ur EU något som Johnson nu lovat att ha klart  senast den 31 Oktober.
Johnson har deklarerat att han kommer att leda Storbritannien ut ur EU detta datum oavsett om det finns ett avtal emellan parterna eller inte.
Detta har hittills fått minst 5 ministrar att avgå och ett antal parlamentsledamöter i Torypartiet har hotat att lämna partiet till förmån för Liberaldemokraterna.

I politiken så finns det inga "quickfix" och detta gäller framförallt i den internationella världspolitiken. Om det hade varit så enkelt att ordna saker som till exempel Johnson men även andra populistiska politiker runt om i världen vill få oss att tro så hade vi inte haft några problem kvar i världen.

Nu är det tyvärr inte så lätt och nu sitter vi nog tyvärr vackert med Trump på ena sidan Atlanten och en iallafall nästan lika populistisk Trumpkopia(Johnson) på den andra sidan!

Att vi aldrig lär oss?

Kommentarer

Adrecord