Inget annat än makt är heligt för en Socialdemokrat!

I sin iver att visa sig regeringsduglig och få bilda vårt lands nya regering verkar det som om Stefan Löfvén kan gå över lik och kasta bort vilken socialdemokratisk värdegrund som helst. 
Att LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson protesterar hjälper inte. Nu ska Socialdemokraterna bli mer nyliberala än någonsin!

Dagens styrande socialdemokrati har ett stort problem!
Man måste bara få styra landet till varje pris och då spelar det ingen roll vilka andra partier man samarbetar med och hur mycket man böjer den socialdemokratiska ideologin till oigenkännlighet så länge man inte uttalat samarbetar med SD.

Problemet är att en stor del av det svenska folket och då framförallt de som valt Socialdemokraterna på grund av deras ideologiska ståndpunkter kommer att se partiets helt nyliberala sväng som ett oerhört svek.

Vad handlar det om då?

Det handlar framförallt om arbetsrätten.
En väsentlig del av den så välkända
"Svenska Modellen", att arbetsmarknadens parter gör upp om villkoren på den svenska arbetsmarknaden.

En modell som har tjänat och skyddat både arbetsgivare och arbetstagare sen arbetarrörelsen efter att länge ha kämpat för sina rättigheter lyckades införa den genom till exempel  LO och SAF:s tecknande av Saltsjöbadsavtalet år 1938.

Det är också därför alla partier i Sveriges riksdag har insett vikten av att bevara "Den svenska modellen" och arbetsrätten intakt.

Alla utom Centerpartiet som länge haft på förslag att arbetsgivare med upp till ca 50 anställda själv ska få bestämma vem som får stanna och vem som får gå.

Nu gör Stefan Löfvén ett för en socialdemokrat närmast populistiskt utspel när han bara för att få med Centerpartiet på regeringståget är beredd att skrota allt som Sveriges arbetstagare, fackförbund och arbetsgivare har uppnått tillsammans ifrån att industrins första kollektivavtal skrevs 1905 fram till idag och ta Socialdemokraterna från den socialistiska sidan till den nyliberala sidan.

Inte konstigt att Karl-Petter Thorwaldsson och LO börjar ropa efter nyval!

Kommentarer

Adrecord