Lövfen tänker inte låta Sverige styras av Alliansen!

I en DN-artikel på DN-debatt så klargör Ulf Kristersson att Löfvén totalt avvisar möjligheten att ge stöd till en Alliansregeringen. 

Idag har Ulf Kristersson varit hos talmannen för att avlämna en halvtidsrapport om hur sonderingsarbetet med att få till en regering.

Första veckan av sonderingsuppdraget har Ulf Kristersson använt till att försöka bilda en alliansregeringen med stöd av Socialdemokraterna där Socialdemokraterna har erbjudits stort inflytande över politiken.

Socialdemokraterna är inte beredda att släppa fram en alliansregering genom att på detta sätt agera samarbetsparti till en sådan regering.

Socialdemokraterna vill heller inte ingå i några blocköverskridande överenskommelser om långsiktiga lösningar just nu, så länge det kan gagna en framtida alliansregeringen eller fram till att regeringsfrågan är löst.

Under den andra veckan av sonderingsuppdraget så kommer Kristersson att utreda alla alternativ för att försöka bilda en alliansregeringen som inte lutar sig mot Socialdemokraterna.


Kommentarer

Adrecord