Vad är meningen egentligen Trump?

När jag igår satt i nio timmar i ett väntrum på akuten på Centralsjukhuset i Karlstad för att efter tio minuter med en läkare bli hemskickad, så fick jag tid på mig att fundera över vad som händer ute i världen.

I veckan har Donald Trump i sin iver att rädda sina amerikanska jobb lagt strafftullar på vissa amerikanska varor som vi européer köper av amerikanerna och på det sättet startat ett handelskrig med EU.
Att han inte förstår att vi kommer att köpa till exempel stål av Kina istället är en sak, men att han sedan verkar tro att EU inte kommer att ge tillbaka med samma mynt, kan tyckas lite märkligt för någon som gjort affärer i hela sitt liv.

Den andra saken som Trump gjort i veckan är att han har lyckats få till ett möte mellan sig och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.
Var mötet ska äga rum eller ens när är ännu oklart men Sydkoreas president som redan träffat Kim säger att Nordkorea är villiga att både skrota sina kärnvapen och att låta USA ha sin årliga stora militärövning i närheten.

Med tanke på hur tongångarna från Nordkorea har varit tidigare så får vi nog nöja oss med att vi får vänta och se hur det blir med den saken!

Kommentarer

Adrecord