Imamer, präster eller varför inte en Socialdemokrat?

Så har då Socialdemokraterna gjort ett utspel i friskoledebatten igen.
Denna gången handlar deras utspel dock inte om huruvida de är för eller emot friskolor utan om friskolor ska få ägas av religiösa samfund eller inte.
Socialdemokraternas nya ståndpunkt i friskoledebatten är att
 

        "inga Imamer eller präster ska driva skolor." 


Vid en första anblick så kan detta verka som ett fantastiskt slagord och som totalt rätt angreppsvinkel på problemet, men om man tänker lite djupare så märker man snart att det är svårare än så att lösa denna knut.
Så varför då detta?

För det första har vi ett skolsystem i Sverige som tillåter friskolor, ett system som Socialdemokraterna i hög grad medverkat till.

För det andra så har vi religionsfrihet i Sverige, något som vi haft ända sedan Gustav III:s dagar då han införde detta.

För det tredje så får vilka andra föreningar eller företag som helst driva skolor så länge de följer skollagen, de nationella styrdokumenten och Sveriges lag.

Slutsatsen blir därför att Socialdemokraterna har gjort ett stort klavertramp som vill hindra folk från att äga skolor pga vilken gud de tror på.

Om vi inte skall ha några religiösa friskolor så beror det i så fall på att vi inte skall ha några friskolor alls och att alla skattepengar skall tillfalla våra skolbarn!   

Kommentarer

Adrecord